Alltid i trygga händer

Professionell och personlig vård

Behandlingar

Ortograd rotbehandling - Endodonti

Vi använder den senaste teknologin och evidensbaserad kunskap för att nå optimala behandlingsresultat på konventionell rotbehandling och revisionsrotbehandling, exempelvis mikroskop och reciprokerande filsystem.

Mikroskop är ett standardhjälpmedel inom den endodontiska specialisttandvården. Med hjälp av mikroskopen ser man bla. rotsprickor, perforationer och kan följa rotkanalen hela vägen till apex vilket underlättar desinfektionstekniken.

Vanligtvis gör vi klart ortograd rotbehandlingarna i en sittning. Vid revisionsrotbehandlingar får patienten komma tillbaka vid ett eller flera tillfällen. Vi använder reciprokerande filsystem med engångsfilar för att minimera risker för instrumentfraktur och kontaminering.

Kliniken finns i Finspång, men vi tar emot alla patienter som behöver professionell hjälp. Vi har många nöjda kunder från Norrköping med omnejd!

Endodontists: the Superheroes of Saving Teeth

Learn how endodontists’ advanced training, specialized techniques and superior technologies make them the best choice for root canal treatment to save your natural teeth. Video produced by Dr. Kevin Kuo, endodontic resident at the Harvard School of Dental Medicine. (video: American Association of Endodontists)

Frågor och svar

Rotfyllning är en behandling för att behandla eller förebygga en infektion i tandens rotkanal. Ibland behöver man rotfylla en tand för att skapa fäste inför en protetisk konstruktion. Rotspetsoperation, eller apikalkirurgi, utförs för att behandla en infektion i rotkanalen som inte bedöms kunna behandlas med konventionell rotbehandling.

Rotfyllningar är en behandling som utförs av allmäntandläkare. Ibland bedömer tandläkaren att behandlingen är mer komplicerad och remitterar rotfyllningen till en specialist för att försäkra sig om ett så bra behandlingsresultat som möjligt. Rotspetsoperationer är mer avancerade än rotfyllning och kräver mer av den som utför operationen och den tillgängliga utrustningen.

Behandlingen kan normalt sett utföras helt smärtfritt. Vi har tillgång till moderna bedövningssystem som kan bedöva din tand smärtfritt. Många gånger är nervvävnaden i tanden död vilket innebär att behandlingen till och med kan utföras utan bedövning. När vi bedövar använder vi en teknik som är mycket precis och innebär att du oftast helt slipper bedövningskänslan i läppar, tunga och kinder. Är du ändå orolig kan vi erbjuda mildare sedering.

Prislistan ligger i nivå med prislista för specialisttandvård i Östergötlands region.

Vad kostar en undersökning?

Samtliga behandlingar vi utför föregås av en undersökning. Din kostnad för undersökningen är cirka 1000-2000 kronor beroende på omfattning och ersättning från Försäkringskassan.

Vad kostar en rotfyllning?

Din kostnad för rotfyllningen är cirka 5 000-7 500 kronor, beroende på tand och ersättning från Försäkringskassan. Undersökning tillkommer.

Vad kostar en rotspetsoperation?

Din kostnad för rotspetsoperationen är cirka 6 000-8 000 kronor, beroende på tand och ersättning från Försäkringskassan. Undersökning tillkommer.

Läs mer om vår prislista här

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!